Nieuws
Agenda

Rusthoeve toont ontwikkelingen in Biobased Garden

Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat (Zld) heeft een Biobased Garden. Jaarlijks worden bijeenkomsten georganiseerd voor participanten. Dit in het kader van Interreg Vlaanderen-Nederland. Ontwikkelingen worden geëvalueerd en komende projecten toegelicht. Gisteren werden studenten van andere Hogescholen rondgeleid door de Biobased Garden (de Boerderij ).

Over het project ‘Growing a green future’

Het project Growing a Green Future wil bijdragen aan de overgang van een economie die op fossiele brandstoffen loopt naar een economie met biomassa als grondstof. Het doel is om biomassa (landbouwgewassen) te gebruiken voor onder andere inhoudsstoffen, chemicaliën en bouwmaterialen, zodat het gebruik van fossiele grondstoffen kan worden beperkt. De overgang naar een biobased economy is een langdurig proces waaraan toekomstige generaties moeten werken.

Binnen het project werken elf partners samen aan het zoeken naar nieuwe toepassingen binnen de biobased economy. Dat zijn: DelphyProvincie Vlaams Brabant (PVB)EcotreasuresCradle CropsAgrodomeRusthoeveMillvisionILVOZLTOInagro en Karel de Grote Hogeschool.

Meer over het project