Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

10
Jul
Gepost door Monique Mooren

Zonnebrandstoffen mogelijk in 20 jaar concurrerend

Gepubliceerd op 10 juli 2018
De industriële synthese van de hernieuwbare brandstoffen waterstof, syngas, methanol en diesel kan binnen de komende twee decennia concurrerend zijn. Dit volgt uit een techno-economische analyse van onderzoekers van het onderzoekszwaartepunt Sustainable Chemistry van de Universiteit van Amsterdam en het ECN part of TNO . De resultaten worden op woensdag 11 juli gepubliceerd in Energy & Environmental Sciences.

Op basis van water en kooldioxide en aangedreven met zonne-energie zijn ‘zonnebrandstoffen’ (solar fuels) te produceren, die de huidige – op fossiele bronnen gebaseerde – brandstoffen kunnen vervangen. In zulke hernieuwbare brandstoffen ligt de sleutel tot duurzame toekomstige energiesystemen. Ze zijn niet alleen toe te passen als energiedrager voor de transportsector, maar ook als potentieel opslagmedium voor de elektriciteitsector. Daarnaast kunnen ze ‘groene’ bouwstenen opleveren voor de chemische industrie.

Lees hier verder.

 

Bron: TNO

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De industriële synthese van de hernieuwbare brandstoffen waterstof, syngas, methanol en diesel kan ...

BioBTX zet een cruciale stap in de ontwikkeling van haar technologie nu deze in een pilot wordt opge...

Geld voor het doen van haalbaarheidsonderzoek. Drie iLab-bedrijven kregen het voor elkaar. Alle drie...


Fatal error: Call to undefined function organisations_get_themes_by_name() in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php on line 16