Nieuws
Agenda

Opening MEG Fabriek in Delfzijl

Vandaag vindt de opening plaats van de demonstratiefabriek waarin Avantium op planten gebaseerde MEG (mono-ethylene glycol) produceert op het Chemie Park Delfzijl. De opening wordt verricht door Nienke Homan, gedeputeerde van de Provincie Groningen en de CEO Tom van Aken van Avantium. Hiermee wordt ook de naam van deze innovatieve technologie bekend: Ray Technology™ – A Bright Step to The Future.

De fabriek heeft een capaciteit van ongeveer tien ton per jaar. De opstart van een eerste fabriek op commerciële schaal voorziet het bedrijf in 2024.

In juni vorig jaar kondigde het bedrijf de plannen voor de demofabriek al aan en dit jaar volgde eind maart de beslissing om de fabriek in Delfzijl te bouwen. MEG is een grondstof bij de productie van onder andere polyester textiel en plastics, zoals PET en Avantium’s biogebaseerde alternatief daarvan, namelijk PEF.

Lees hier het volledige persbericht: Full press release in PDF