Nieuws
Agenda

Recell® biocomposiet wint tweede prijs “Biocomposite of the Year 2019”

Tijdens de achtste Biocomposite Conferentie, welke plaatsvond 14 en 15 november jl. in Keulen (Duitsland), presenteerde KNN Cellulose de biocomposiet picknicktafel. Deze picknicktafel is gemaakt van Recell®, waarmee de tweede prijs werd gewonnen. Recell® biocomposiet is gemaakt van gerecycled toiletpapier gemengd met (bio)plastics.

De internationale Biocomposiet Conferentie, georganiseerd door nova-Institut, is een jaarlijks terugkerend evenement waarin wordt gestreden om de felbegeerde “Biocomposite of the Year” award. Recell® is gekozen uit de zes genomineerden.

Photo: Hans Mossel

Recell® biocomposiet is gemaakt van gerecycled toiletpapier, teruggewonnen uit rioolwaterzuiveringsinstallaties middels de Cellvation® technologie, en kan worden gemengd met verschillende (bio)polymeren zoals PLA of PHA. Dit product past perfect in de circulaire economie aangezien de normaal verbrande cellulose nu wordt toegepast als grondstof. Dit zorgt voor een lage milieu-impact. Recell® biocomposiet wordt onder andere toegepast in plantenpotjes, gevelbekleding, schuttingen, terrasvlonders en kratten.

De picknicktafel, geproduceerd door Ecodek®, is voortgekomen uit het SMART-Plant project.

Dit project richt zich onder andere op het terugwinnen van grondstoffen uit rioolwaterzuiveringsinstallaties. Verdere ontwikkeling van Recell® biocomposiet vindt momenteel plaats binnen het BERNN project.