Nieuws
Agenda

Onthulling biobased vakantiehuis in Zeeland

De Zeeuwse Commissaris van de Koning Han Polman onthult op 17 december het eerste biobased vakantiehuis. Dat gebeurt tijdens de Informatiemarkt op de Slotbijeenkomst van het Vlaanderen-Nederland Interreg Project Growing a Green Future.

Het biobased vakantiehuis is binnen dit project ontwikkeld door Agrodome, Inagro  en Millvision op basis van lokale geteelde hennep, vlas en/of miscanthus. De woning wordt gebouwd in Kamperland.

Op de innovatiemarkt is verder veel aandacht voor actuele ontwikkelingen, zoals de winning van eiwit uit bietenblad door Cosun, papiertoepassingen, biocides van boerenwormkruid en lokaal geteelde goudbloemen. De slotbijeenkomst omvat diverse inhoudelijke keynotes, parallelsessies en een paneldiscussie over de biobased economie in Vlaanderen en Nederland.

Het project ‘Growing a Green Future’ richt zich op het gebruik van biomassa (landbouwgewassen) voor onder meer inhoudsstoffen, chemicaliën en bouwmaterialen. Elf partners werkten daarin samen aan het zoeken naar nieuwe toepassingen: Delphy, Provincie Vlaams Brabant (PVB), Ecotreasures, Cradle Crops, Agrodome, Rusthoeve, Millvision, ILVO, ZLTO, Inagro en Karel de Grote Hogeschool.

Kijk voor meer informatie, het programma van de slotbijeenkomst en aanmelding in de agenda .