Nieuws
Agenda

TNO lanceert Energietransitie-portaal

TNO heeft een nieuw informatieportaal www.energy.nl gelanceerd, het energietransitie-portaal voor professionals.

Op energy.nl worden betrouwbare, op onderzoek en feiten gebaseerde informatie over de energietransitie gepubliceerd. Het portaal is onderverdeeld in drie categorieën: Hot Topics, Technologieën en Thema’s.

Onder Hot Topics vindt u thema’s die in de actuele publieke discussie relevant zijn beschreven aan de hand van feiten en op onderzoek gebaseerde informatie die deze discussie kunnen ondersteunen. Onder Technologieën vindt u achtergrondinformatie en technologie fact sheets geordend op energiebron, energiedrager, en energievraag. In de fact sheets staan de techno-economische gegevens die in onze modellen gebruikt worden. Daarnaast vindt u onder Thema’s uiteenlopende energietransitiethema’s zoals bijvoorbeeld rechtvaardigheid van de energietransitie, energiemodellen en flexibiliteit.

Binnen deze drie categorieën vindt u teksten die door TNO-experts geschreven zijn. Daarnaast is er een grote hoeveelheid aan onderzoeksrapporten van TNO en anderen als download beschikbaar.