Nationale Werkconferentie Cirkelstad tijdens Building Holland

Op 27, 28 en 29 oktober vindt tijdens Building Holland de Nationale Werkconferentie Cirkelstad plaats, drie dagen lang de laatste stand van zaken wanneer het gaat over circulair en inclusief bouwen.

28 oktober Circulair Vastgoed

Om 9:45 uur is de sessie over ‘Circulair inkopen in de praktijk’. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie jaagt circulair bouwen aan in Nederland. Tijdens de sessie wordt de handreiking voor circulair inkopen gelanceerd. Deze moet ervoor zorgen dat nog meer opdrachtgevers ook daadwerkelijk circulair gaan inkopen.

Elphi Nelissen, voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, neemt de nieuwe publicatie ‘Circulair inkopen in 8 stappen; Handreiking voor de B&U’ in ontvangst. Elphi gaat in op de kansen die inkoop biedt voor het creëren van een continue stroom aan circulaire uitvragen en opschaling van de circulaire bouweconomie.

Sybren Bosch, Copper8, gaat in op de kansen voor opdrachtgevers in de Burger en Utiliteitsbouw (B&U) door middel van ‘circulair inkopen in 8 stappen’, en illustreert dit aan de hand van voorbeelden: Vondeltuin, Tijdelijke rechtbank en Stadskantoor Venlo.

Irma Thijssen, RVO en Circulaire Bouweconomie, licht toe waarom en hoe het Transitieteam Circulaire Bouweconomie de focus legt op de vraagzijde van circulair bouwen in de Burger en Utiliteitsbouw (B&U), het circulair opdrachtgeverschap. En geeft een overzicht van nieuwe publicaties van het Transitieteam.

Meer informatie en aanmelden via de website van Building Holland.