Nieuws
Agenda

Inspiratietours 2021

RVO, VEMW en NVDE organiseren ook dit voorjaar online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

De eerste van vijf inspiratietours in het voorjaar 2021 vindt plaats op dinsdag 16 februari van 15.00 – 16.30 uur en gaat over Energie Management Systemen en Artificiële Intelligentie.

Aanmelden EMS/AI 16 februari 2021

Inhoud webinar 16 februari

Heeft uw bedrijf de eigen energiestromen voldoende in beeld? Maakt u nog geen gebruik van Energie Management Systemen (EMS), laat staan in combinatie met Artificiële Intelligentie (AI)? Wist u dat een standaard EMS gemiddeld een extra besparing op het energiegebruik oplevert van 5 tot 10%? U hoeft daarvoor slechts een paar procent van de energiekosten te investeren.

De energie die u bespaart met EMS hoeft u niet zelf in te kopen of op te wekken. De investering in EMS verdient u in korte tijd terug en staat daarom in de Erkende Maatregelenlijst. Welke inzichten geeft EMS in combinatie met AI? Wat kost het en wat levert het op? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens dit webinar. De bedrijven die u hierover meer vertellen zijn Siemens, EnerGQ en Energy21.

Energiedata

Organisaties hebben al veel energiedata. Toch gebruiken ze deze vaak weinig. Met Rob Burghard van EnerGQ ontdekt u de echte waarde van energie. Energy21 laat zien hoe zij samen met de grote industrie data het beste inzetten. Daarmee navigeren ze door de uitdagingen van een succesvolle energietransitie. Technologiebedrijf Siemens ontwikkelde de Energy Efficiency Analytics (EEA) software. Deze software helpt om de energiedata te analyseren. Maarten Sloot, portfoliomanager binnen Siemens Smart Infrastructure laat u graag zien hoe u de software inzet.

U kunt zich aanmelden via deze link.