Nieuws
Agenda

Inspiratietours 2021

RVO, VEMW en NVDE organiseren ook dit voorjaar online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

De vierde van vijf inspiratietours in het voorjaar 2021 vindt plaats op dinsdag 11 mei van 15.00 – 16.30 uur en gaat over Energie, Innovatie en Klimaatfondsen.
Wilt u investeren in een energieproject waarmee energie wordt bespaard, minder CO2 wordt uitgestoten en/of hernieuwbare (duurzame) energie wordt geproduceerd of gebruikt? Als bedrijf kunt u bij verschillende fondsen aankloppen voor financiële ondersteuning. Fondsen denken graag mee als u een moeilijk financierbaar project hebt. Denk aan Europese, nationale en regionale fondsen, maar ook bijvoorbeeld aan venture capital (investering in startend bedrijf) of private equity (tijdelijke eigendomsstructuur die een scherpe financiële prikkel geeft).

Schrijf u in voor de sessie via deze aanmeldlink.

In dit webinar is Freek Welling, Fondsmanager Perspectief Fonds Gelderland, één van de sprekers. Hij vertelt over hoe een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij als Oost NL kan bijdragen aan de energietransitie van de Nederlandse industrie. Dit doet hij aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden van financiering met publiek risicokapitaal.

Jeroen de Beer is adviseur bij het RVO programma Verduurzaming Industrie. Hij is coördinator voor het instrumentarium dat RVO uitvoert voor de verduurzaming van de industrie. Jeroen zal in vogelvlucht dit instrumentarium toelichten: welke stimuleringsregelingen zijn er en waarvoor kan de Industrie deze aanvragen?

De derde spreker is Rutger van Wersch, Senior Portefeuillemanager APG/ANET, de uitvoerder van het ABP Nederlands Energie Transitie fonds. Rutger vertelt over ANET als uniek lange termijn investeringspartner met de focus op de Distributie & Opslag, Gebruik en Productie van energie. ANET, met een fondsvermogen van 250 miljoen euro en ticket size van 5-25 miljoen euro, investeerde reeds in – via Asper Investment Management – het slimme warmtenetten fonds ‘Dorothea’, in het Rockstart Energy Fund en in het NET2GRID.