Nieuws
Agenda

Toekomstbestendig bouwen met biobased materialen

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn: zo worden grondstoffen efficiënter gebruikt. Een belangrijke stap in dit proces is ons gebruik van primaire grondstoffen halveren in 2030. De Nederlandse bouwsector is grootgebruiker van primaire grondstoffen en kan aan deze halvering bijdragen door ‘biobased’ te bouwen. De Rabobank heeft recent in een update een pleidooi gehouden voor verdere ontwikkeling van biobased bouwen.

“Biobased materialen zoals hout worden in de bouw al steeds meer toegepast, maar zijn nog niet de norm. Wij hopen dat dit snel verandert en dragen daar graag aan bij. Zowel in debat over biobased materialen als met concrete financieringsoplossingen. Er zijn al volop mogelijkheden, nu is het gewoon een kwestie van vaker toepassen”.

Lees er meer over in deze update van de Rabobank.