Nieuwe generatie biobased polyesters voor duurzame producten

Ter introductie van biobased polyesters in de sector voor high-performance toepassingen, zoals automotive en elektronica, ontwikkelt Wageningen Food & Biobased Research een nieuwe generatie biobased polymeren op basis van het molecuul isoidide.

Biobased producten veroveren nu al geleidelijk hun aandeel in alledaagse producten zoals verpakkingen, en nu willen we ook polymeren ontwikkelen voor de high-performance markt.

Met behulp van het rigide, op zetmeel gebaseerde molecuul ISOIDIDE van Archer Daniels Midland ontwikkelen we een nieuwe generatie polymeermaterialen die niet alleen in BPA (bisfenol A)-vrije verpakkingen kunnen worden gebruikt, maar ook in technische toepassingen zoals in de automotive en elektronicasector.

Lees hier verder.