Nieuws
Agenda

IEA Bioenergy publiceert rapport over biogas uit mest

De productie van biogas  uit  mest  op bedrijfsniveau is  de belichaming van een  duurzaam  bio-energiesysteem   op  basis van de beginselen van de circulaire  economie . Het systeem  maakt gebruik van residuen  van de veehouderij en omvat een  gedecentraliseerde  productie van organische  biofertilizer en biogas voor gebruik in warmte, energie of transportbrandstof  ,  terwijl tegelijkertijd de diffuse  methaanemissies  van open mesttanks  worden  verminderd, geuren worden verminderd  en de vervuilingseffecten op  rivieren  en  putten tot een minimum worden beperkt . Waarom  is de praktijk van de productie  van  biogas  uit  mest dan niet wijdverbreider?

De kenmerken van mest  zijn afhankelijk  van de bron van  landbouwhuisdieren  en  de  wijze van veeteelt,  hetgeen  op  zijn beurt leidt  tot  een  breed scala aan  technisch  beschikbare  mestbronnen  en kosten van uit  mest geproduceerd  biogas . Om  dit te illustreren , heeft IEA Bioenergy  Task  37 dit  rapport  gepubliceerd, waarin  het  potentieel  van mest  voor  gebruik in biogasinstallaties  in  zeven  landen wordt onderzocht: Duitsland; Australië; Oostenrijk; Noorwegen; Canada, Ierland en  het  Verenigd Koninkrijk. Deze  landen  hebben  verschillende niveaus van biogasindustrie  ,  zeer  verschillende  landbouwpraktijken   en een scala aan  klimaten. De  lessen  die uit  deze  zeven  landen zijn getrokken,  kunnen voor  veel  landen over de  hele wereld achtergrondinformatie  bieden.  

Lees hier verder en download het rapport.