Nieuws
Agenda

IEA Bio-energy organiseert online sessies over de rol van biomassa in de transitie naar een CO2-neutrale samenleving

De IEA Roadmap ‘Net Zero Emissions by 2050’  erkent  bio-energie  als  een belangrijke optie om CO2-neutraliteit van het energiesysteem van de wereld te bereiken. In 2050 zal bio-energie ca 18% van de totale energievoorziening vertegenwoordigen en een belangrijke  rol spelen. Dit wordt bereikt door de  directe  vervanging  van  fossiele brandstoffen, en door indirecte compensatie van emissies door  het  gecombineerde  gebruik  van  bio-energie  met CO2 afvang en -opslag/-gebruik.  

Een toenemende  rol  van  biomassa/biobrandstoffen  zal nodig  zijn in de industrie, het transport en de productie van warmte en elektriciteit.  De  conferentiesessies  zullen de nieuwste  ontwikkelingen  en  vooruitzichten van biomassa/bio-energie in verschillende sectoren bespreken, evenals  duurzame  mobilisatie van grondstoffen  en  de rol van  biomassa in een  circulaire  bio-  economie.

Er zullen  een  of  twee  sessies van 2  uur  per  dag zijn.  Elke  dag  staat    in het teken  van  een  centraal  onderwerp, zie  onderstaande  agenda.

Online deelname  is gratis, maar vooraf inschrijven  is  verplicht.

Meer informatie is te vinden op de website van IEA.