Levering van bio-olie

De Lieksa-raffinaderij van Green Fuel Nordic Oy, die grondstoffen uit het bos raffineert tot bio-olie, zal beginnen met de levering van bio-olie aan zijn klanten. BTG Bio-liquids heeft de technologie voor dit proces geleverd.

De eerste levering van de raffinaderij is op weg naar Joensuu. De ontvanger van de Lieksa bio-olie is de Savon Voima Joensuu verwarmingsinstallatie. De productie van bio-olie begon op 2 december, na installatie van apparatuur en testen in Lieksa in de zomer en herfst van dit jaar. “We zijn erin geslaagd om het project op tijd af te ronden, dus natuurlijk maak ik van deze gelegenheid gebruik om alle betrokkenen te bedanken”, zegt Timo Saarelainen, CEO van Green Fuel Nordic.

Ondersteuning van de Savon Voima strategie

“Het toenemende gebruik van biobased vloeibare brandstoffen ondersteunt savon Voima’s strategie om koolstofneutrale energie te produceren. We zijn ook goed uitgerust om pyrolyse-olie te gebruiken in onze warmteproductie”, zegt Timo Partanen van Savon Voima. In hun strategie heeft Savon Voima hun doel geschetst om tegen het einde van dit decennium een volledig koolstofneutrale energieproducent te zijn. “We willen ons steentje bijdragen om de productie en het gebruik van pyrolyse-olie in de regio te ondersteunen. Het helpt ons ook als er meer aanbod op de markt is en er daardoor meer vraag ontstaat”, vat Partanen zijn gedachten samen.

Meer informatie

Timo Saarelainen / CEO / Green Fuel Nordic Oy
timo.saarelainen@greenfuelnordic.fi / www.greenfuelnordic.fi

Timo Partanen / Technisch Manager / Savon Voima Joensuu Oy
timo.partanen@savonvoima.fi / www.savonvoima.fi

Green Fuel Nordic is een Fins bioraffinagebedrijf waarvan het bedrijfsmodel is gebaseerd op het gebruik van innovatieve, commercieel gebruikte pyrolysetechnologie in de productie van bio-olie van de volgende generatie. De grondstof bestaat uit hernieuwbare, Finse bosbiomassa.