Chemische Recycling komt in een stroomversnelling

Europa wil klimaatneutraal zijn en daarvoor is het belangrijk om volop in te zetten op circulariteit. Recente ontwikkelingen in markten en beleid wijzen op een duidelijke transformatie en langdurige verandering in de waardeketen en grondstoffen. Chemische Recycling (CR) komt in een stroomversnelling! Circular Biobased Delta organiseert in dit kader een Chemical Recycling Summit op 22 november in Moerdijk

Download the Press Release

Ontdek de snelgroeiende sector en hoe chemische recycling helpt bij de transitie naar een circulaire economie. Hoor er alles over tijdens de Chemical Recycling Summit (CRS) op 22 november 2022 in Moerdijk, mede mogelijk gemaakt door Shell en Port of Moerdijk https://circularbiobaseddelta.nl/crs. Chemische Recycling is een van de focusthema’s van Stichting Circular Biobased Delta en de Summit bouwt voort op meer dan 5 inspirerende evenementen rondom dit thema in de afgelopen periode.

Voorlopig programma

Het programma bevat sprekers van bedrijven: Shell, Port of Moerdijk, Unilever, Inovyn. Clusters: Smart Delta Resources, Groene Chemie Nieuwe Economie, Chemelot Circular Hub, Chemport Europe. En overheid: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Rijkswaterstaat. De belangrijkste onderwerpen van de summit zijn het creëren van de waardeketen, het politieke kader, de visie van de regionale clusters, bedrijfspitches en netwerken. Er worden 100 vooraanstaande deskundigen verwacht vanuit grootbedrijf, overheid, onderzoek en mkb; allen werkend aan de toekomst van Chemische Recycling en het duurzaam maken van de chemische industrie. Het unieke van de Summit is, dat we niet alleen in gesprek gaan over de waardeketen, technologie en innovatie, maar ook aan tafel gaan met overheden en uitvoeringsorganen. Regelgeving kan immers doorslaggevend zijn in het commerciële succes.

Meer informatie is te vinden op de website van Circular Biobased Delta