Agenda
Agenda

Inspiratietour Oost-Nederland

Wilt u weten welke rendabele oplossingen ondernemers inzetten om de CO2-uitstoot te verminderen? Waarom zij dat doen en met welk resultaat? Stap dan in onze touringcar en ga mee met de inspiratietours CO2-reductie industrie.

In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Dat stelt de industrie voor grote uitdagingen. Om u daarbij een steun in de rug te bieden, organiseren wij 3 inspiratietours. Dat doen we samen met de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Bedrijfsbezoeken en kennisuitwisseling

Tijdens de inspiratietours gaat u per touringcar langs 2 praktijkinstallaties in een regio. Tijdens de rit wordt een case van een andere installatie toegelicht. Ook krijgt u informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning en subsidiëring. En daarnaast is er alle ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere ondernemers die bezig zijn met CO2-reductie.

De praktijk centraal

De inspiratietours bieden u het reële verhaal, vanuit de praktijk. U krijgt geen blauwdruk van hoe u CO2 kunt reduceren, maar wel een brede indruk van de mogelijkheden om uw energiegebruik te verduurzamen. Daarbij is er onder meer aandacht voor de afwegingen, de investerings- en exploitatiekosten en de gebruiksvriendelijkheid en inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces.

3 regio’s

Er zijn 3 inspiratietours in verschillende regio’s in Nederland:

1 november 2019, Oost-Nederland

  • Bezoek aan FrieslandCampina in Borculo en aan Plukon in Wezep.
  • Onderweg een presentatie van KWA/Sparkling Projects en van RVO.nl.
  • Technieken: pyrolyse-olie, warmtepomp/elektrificatie, biogas, zon-PV.

29 november 2019, Zuidwest-Nederland

  • Bezoek aan Lamb-Weston Meijer en Wiskerke Onions te Kruiningen en aan Cosun Innovation Centre in Dinteloord.
  • Onderweg een presentatie van DOW Chemical en van RVO.nl.
  • Technieken: waterstof, warmtepomp, restwarmte/warmtenet, biomassa voor warmte/stoom.

17 januari 2020, Noord-Nederland

  • Programma wordt nog bekendgemaakt.

Meld u aan

Geïnteresseerd? Meld u dan direct aan met het aanmeldformulier.