Agenda
Agenda

BT Regiotour: Ga mee naar circulair Friesland

Ga donderdag 27 september mee op excursie met BT naar de meest circulaire regio van Nederland: de provincie Friesland. In samenwerking met de vereniging Circulair Friesland bezoeken we in één dag de circulaire hoogtepunten van de Elfstedenprovincie.

Wanneer je de circulaire economie goed wilt aanpakken, dan is de regioschaal daar bij uitstek geschikt voor. De regio biedt de capaciteit om materialen en grondstoffen uit te wisselen en waardevolle relaties tussen bedrijven, overheden en andere organisatie tot stand te brengen. Friese bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijk organisaties richtten daarom in 2015 de Vereniging Circulair Friesland.

 

Beste Circulaire Regio van Nederland
Circulair Friesland won op het BT Event in november 2017 de ABN AMRO Circular Economy Award voor meest circulaire regio. Doel van Circulair Friesland is om in 2025 de meeste circulaire regio van Europa te zijn die toekomstbestendig is, banen creëert en innovatie aanwakkert.

Inmiddels is het bottom-up initiatief uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van meer dan 70 partijen inclusief overheden en zijn er tal van unieke voorbeeldprojecten die de circulaire economie tot diep in de vezels hebben verweven.
Programma BT Regiotour
Tijdens de regiotour staan bezoeken aan sleutelprojecten op het programma. We zijn in gesprek met Ecomunitypark, de Watercampus en de grootste Nederlandse recycle boulevard als beoogde excursielocaties. We besluiten het programma op het Circulaire Café in Leeuwarden, waar u uw netwerk kunt verbreden en nog meer vakgenoten kunt ontmoeten. Ontdek in één dag waarom Friesland circulair is en bovenal hoe u ook uw eigen regio een beetje circulairder kunt maken en daarmee nieuwe economische spin-off kunt genereren.

Bekijk hier het programma

Voor wie?
De regiotour is bestemd voor publieke, private en kennispartijen. We gaan met een netwerk van strategen en beleidsmedewerkers op pad die zich bezighouden met het verbeteren van het vestigingsklimaat en regionale economie.

 

Facts & Figures
Kosten deelname: € 175,00 p.p.
Dit bedrag is inclusief busvervoer (vanaf Amersfoort), excursies, consumpties pauzes, lunch en borrel.

Collegakorting: Indien je samen met een collega deelneemt krijg je € 50,00 korting op de totale reissom. Voor deelname 2 personen is de reissom € 300,00 i.p.v. € 350,00.

 

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden vóór 12 september. De excursie gaat door bij minimaal 20 deelnemers.