Agenda
Agenda

Dare2Cross Biobased

Het sprookje The Beauty & The Beast gaat over schoonheid die tevoorschijn komt als twee (of meer) partijen elkaar vinden. En dat willen we ook bereiken in de biobased economy. Daarom is op 30 november de bijeenkomst Dare2Cross Biobased | Beauty and the Biobased – Matching Supply & Demand.

Met een groeiende wereldbevolking en steeds grotere vraag naar energie dreigen we de natuurlijke hulpbronnen van de aarde uit te putten. Het antwoord op die dreiging is een circulaire economie, die enkel hernieuwbare hulpbronnen gebruikt.

Biobased initiatieven spelen in op de kansen die een circulaire economie biedt. Door zich te richten op het gebruik van biomassa als grondstof voor de chemie, de bouw en de verpakkingsmaterialen. Door natuurlijke reststromen uit land-, bos-, en tuinbouw te gebruiken in plaats van fossiele grondstoffen.

Technisch gezien is al veel mogelijk, ook de toepassingen zijn meer dan voldoende te vinden. De potentie is enorm! Met de juiste impulsen kunnen ‘beauties’ van biobased business cases ontstaan. Het samenbrengen van vraag en aanbod vormt hierbij de sleutel.

30 november: Dare2cross 

Tijdens Dare2Cross Beauty and the Biobased op 30 november brengen we partijen bij elkaar die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Met elkaar over de grenzen van onze organisaties, disciplines of sectoren kijken, onze mind stretchen. En ons laten inspireren door oplossingen die al bedacht zijn door anderen. Samen verkennen we welke samenwerkingen de potentie hebben om die ‘beauties’ van biobased business cases te laten ontstaan.