Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

14
Mrt
Gepost door Monique Mooren om 12:48

Circulair Congres

 

TKI-BBE en RWE organiseren op 14 en 15 maart samen het Circulair Congres, de opvolger van de congressen van Biobased Economy.nl en de RWE-conferenties over biomassa en Biobased economy. Thema van de eerste editie is ‘Agrifood, chemie en energie samen naar een circulaire economie’. Twee weken geleden hebben wij u hiervoor onze uitnodiging gestuurd.

 

Graag maken wij hierbij weer enkele nieuwe sprekers bekend. Op dag 1 van de conferentie voegen wij Marjolein Demmers, directeur van NGO Natuur & Milieu, Ivan C. Hundebøl , Senior Concept Manager van energiebedrijf Ørsted en Ed de Jong, VP Development bij de firma Avantium toe als spreker.

De eerste dag van de conventie staat in het teken van de herkomst en beschikbaarheid van diverse soorten biomassa, de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa in de circulaire economie.

Op dag twee worden strategische ontwikkelingen gepresenteerd, gaan sprekers in op de economische kansen die de ontwikkeling van een circulaire economie bieden en passeren succesvolle projecten de revue. Uiteraard heeft u op beide dagen uitgebreid de gelegenheid om uw netwerk te versterken en uit te breiden.

Eén van de sprekers op dag 2 is Martin Junginger van de Universiteit van Utrecht. De Nederlandse industrie zal naar verwachting de komende decennia miljoenen tonnen houtpellets en andere vaste biomassa importeren als feedstock voor de productie van bio-based chemicaliën, transportbrandstoffen, elektriciteit en warmte. Tijdens de presentatie van het BiologikNL project zal door Martin Junginger, Lotte Visser en Giannis Dafnomilis worden ingegaan op hoe deze internationale logistieke ketens kunnen worden geoptimaliseerd en welke kostenbesparingen waar in de keten behaald kunnen worden. Extra aandacht zal besteed worden aan het ontwerp van nieuwe, grootschalige biomassa-terminals, bijvoorbeeld in de Botlek. Daarnaast zal ook de impact van de toepassing van o.a. torrefactie-technologie op kosten en CO2-besparingen worden belicht. Het werk is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en de TU Delft in samenwerking met Blackwood, BTG, CEG, EMO, EBS, Engie, Eurosilo, Nemag, PoR,  Peterson, RWE en ZHD.

De volledige uitnodiging voor de conferentie vindt u in de bijlage. Het programma vindt u hier. U kunt zich tot 1 maart aanmelden.

We hopen u op 14 en/of 15 maart te mogen begroeten op de Amercentrale in Geertruidenberg!

‹ Agendaoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Honselersdijk, 8 mei 2018 – Snackgroentenspecialist Greenco verpakt haar Tommies Mini Toppers in e...

Een nieuwe versie van het Better Biomass Certificatie schema is gepubliceerd door NEN. Met dit schem...

De agrarische sector moet als de wiedeweerga verduurzamen, is de boodschap van onder meer de Raad vo...