Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

Bij biobased economy zijn veel sectoren betrokken. Sectoren die voorheen weinig met elkaar te maken hadden en nu steeds belangrijker voor elkaar worden. Bijvoorbeeld agro en chemie en papier en energie.


Er zijn veel sectoren reeds actief. Hieronder staan de verschillende sectoren die actief bezig zijn in de biobased economy. In onderstaand overzicht zijn de sectoren uitgesplitst naar biomassa toelevering, productie en eindgebruikers.

Let op: nog niet alle subpagina’s zijn volledig op dit moment.

Biomassa toelevering

Productie

Eindgebruikers

 • Bouw
 • Verpakkingsindustrie
 • Retail

Links

Terug
GERELATEERD NIEUWS

In het boek ‘Sustainable Energy – without the hot air" van David J.C. MacKay (gratis te downl...

De overheid heeft het CBS gevraagd de vergroening van de Nederlandse economie te monitoren om het be...

Van 5 tot 13 mei 2018 wordt er aandacht gevraagd voor water in en om het huis. Er worden tal van l...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • RSW bv
  RSW bv
  Regionaal Sorteercentrum West bv is een werkmaatschappij van de Ecovere Holding te Den Haag dat in Zuid-Holland een vooraanstaande positie inneemt op het gebied van de recycling van puin, houtafval en bouw- en sloopafval tot waardevolle secundaire bouw- en grond- brandstoffen. RSW een moderne dynamische onderneming met een voortrekkersrol op het gebied van ontwikkeling en bewerking van afvalstoffen en biomassa. Op zoek naar oplossingen op maat, is RSW in staat om snel in te spelen op de noodzakelijke ontwikkelingen die nodig zijn voor een duurzame wereld. Bij al onze activiteiten krijgen duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ruimschoots aandacht. Door recycling van afvalstromen wordt bespaard op schaarse grondstoffen. Arbeidszorg staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Al onze producten en diensten voldoen aan de hoge eisen die verbonden zijn aan de certificaten die van toepassing zijn op onze activiteiten. Werkwijzen en processen van RSW moeten voldoen aan de BBT om te voldoen aan de Europese richtlijn IPPC. Samen met onze partners staan wij voor “gezamenlijke afvalzorg”

  Adresgegevens
  Waterpas 100 , Den Haag

  Website
  www.rsw-eco.nl

  Toegevoegd door
  Marcel


  Naar de volledige kaart

 • Grassa
  Grassa
  Grassa! is een consortium dat naast de initiatiefnemers Hoogland Gras- en Groenvoeders en Courage bestaat uit bedrijven uit de diervoedersector, de papierindustrie en de machinebouw. Trekker van het project is Hoogland directeur Gjalt de Haan. Grassa! gaat duurzaam graseiwit produceren voor de diervoedersector. Daarmee kan een eiwitrijk product als sojaschroot worden vervangen. Daarnaast levert het een nieuwe, duurzame vezel voor de papier- en kartonindustrie. Belangrijke aspecten waarop dit proefproject antwoorden moet geven zijn de technische optimalisatie van het raffinageproces en de verwerking en valorisatie van de productstromen. Ook wordt onderzocht welke waardevolle componenten eventueel nog uit het restsap gewonnen kunnen worden. De testinstallatie wordt gebouwd in een loods van het PTC+ in Oenkerk. * Gras- en Groenvoeders Hoogland Marrum B.V. (Aldtsjerk) * PMF Machinefabriek Delfzijl B.V. (Delfzijl) * Beuker Vochtrijke Diervoeders B.V. (Doetinchem) * Eska Graphic Board B.V. (Hoogezand) * Sanovations B.V. (Groningen) * Stichting Courage (Zoetermeer)

  Adresgegevens
  Sanjesreed 4, oenkerk

  Website
  http://www.grassanederland.nl/

  Toegevoegd door
  Grassa


  Naar de volledige kaart

 • international pure propulsion bv
  international pure propulsion bv
  co2 klimaat neutrale bewezen technieken

  Adresgegevens
  9501vs, stadskanaal

  Website
  www.ippbv.eu

  Toegevoegd door
  ippbv


  Naar de volledige kaart

 • KeyGene
  KeyGene
  KeyGene is a molecular genetics R&D company with a primary focus on 6F crop improvement (Food, Feed, Fiber, Fuel, Flowers and Fun crops). KeyGene delivers sustainable molecular genetic responses to the world’s need for stability in the yield, quality and health of crops. KeyGene assists breeding companies by providing cutting edge breeding technology and trait improvement platforms for their own crop development.

  Adresgegevens
  Agro Business Park 90 , Wageningen

  Website
  http://www.keygene.com/home/index.php

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Innostart BV
  Innostart BV
  nnoStart is gespecialiseerd in het ontwikkelen en naar commerciële praktijk vertalen van innovatieve concepten op het gebied van de benutting van groene, hernieuwbare grondstoffen, "biomassa", tot duurzame energie en producten. InnoStart helpt u op weg in de transitie naar een meer Biobased Economy. Voor haar activiteiten beschikt InnoStart over een forse inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van business development binnen alle voor de biobased economy belangrijke sectoren, zoals agrofood, chemie, materialen en life sciences. Daarnaast biedt InnoStart’s uitgebreide netwerk in industrie en overheid u de mogelijkheid in contact te komen met specialistische kennis en ingangen om uw bedrijfsontwikkeling verder vorm te geven.

  Adresgegevens
  Nieuwwijkstraat 37, Heijen

  Website
  www.innostartconsulting.nl

  Toegevoegd door
  Innostart-BV


  Naar de volledige kaart

 • The Dutch Biorefinery Cluster
  The Dutch Biorefinery Cluster
  De partners in het Dutch Biorefinery Cluster verwerken reeds decennia-lang plantaardige grondstoffen tot waardevolle food en non-food producten. Deze tot nu toe onafhankelijke 'groene' ketens zullen in de groeiende Biobased Economy diverse nieuwe producten produceren en daarmee meer waarde halen uit de grondstoffen. De ketens zullen daarin met elkaar verstrengelen en gezamenlijk de kringlopen sluiten. The Dutch Biorefinery Cluster maakt door bundelen van kennis, kunde, faciliteiten en middelen via open innovatie een sprong voorwaarts in het vollediger tot waarde brengen van biomassa. Betrokken organisaties: Crown Van Gelder Cosun Avebe Productschap Akkerbouw FrieslandCampina VNCI Courage Kenniscentrum Papier & Karton

  Adresgegevens
  Postbus 424, Groningen

  Website
  http://www.dutchbiorefinerycluster.nl/

  Toegevoegd door
  The-Dutch-Biorefinery-Cluster


  Naar de volledige kaart

 • LOGUS Bouw- en Afbouwmaterialen
  LOGUS Bouw- en Afbouwmaterialen
  Groothandel in bouw- en afbouwmaterialen. Rode draad door onze activiteiten is Legolisering en Ecologisering van de bouw

  Adresgegevens
  Zeelandhaven 7, Bergen op Zoom

  Website
  www.logus.nl

  Toegevoegd door
  Leon de Kok


  Naar de volledige kaart

 • PEFC Nederland
  PEFC Nederland
  Nederlandse vertegenwoordiging van het wereldwijde systeem voor duurzaam bosbeheer PEFC (www.pefc.org ) duurzaam beheerd bos levert niet niet alleen duurzaam hout en papier ,maar ook grondstof voor duurzame energie en bio chemicals

  Adresgegevens
  Kokermolen 11 3994 DG, Houten

  Website
  www.pefcnederland.nl

  Toegevoegd door
  kees


  Naar de volledige kaart

 • Green PAC iLab
  Green PAC iLab
  Green PAC iLab biedt startende ondernemers ondersteuning bij het ontwikkelen, produceren en vermarkten van innovatieve kunststof (delen van) producten. Bij Green PAC iLab wordt deze ondersteuning onder zeer gunstige voorwaarden aangeboden en creëert volop kansen om te werken aan de wereld van morgen!

  Adresgegevens
  Ceintuurbaan 15, Zwolle

  Website
  www.greenpacilab.nl

  Toegevoegd door
  Julie Zonneveld


  Naar de volledige kaart