Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

Op deze pagina vindt u verschillende documentaires over de Biobased Economy of producten die gemaakt zijn van groene grondstoffen en het YouTube kanaal Biobased Economy.

YouTube Kanaal

Bekijk YouTube filmpjes die te maken hebben met de Biobased Economy voor inspiratie the best penis extenders.

 

Documentaires

Afval = Voedsel

De ontwerper William McDonough en de chemicus Michael Braungart beargumenteren dat bij het ontwerp van alles, van kleding tot gebouwen, alvast bedacht moet worden hoe het afval ervan als nuttig product kan worden gebruikt. Is dit ‘cradle to cradle’ principe utopisch of realistisch? De documentaire bracht veel teweeg en zorgde ervoor dat het ministerie van VROM en de Floriade het concept omarmden.

 

Energy war II

Deel II van het tweeluik Energy War zal zich richten op de toekomst. Hoe ziet de nieuwe wereldkaart er in ongeveer 2020 uit, als de olie over haar piek heen is? Tegenlicht begeeft zich in het hol van de leeuw: oliegigant Saoedi-Arabië, op zoek naar de eerste tekenen van de Age of Renewables. Hoe bereidt het “Oil-Kingdom” zich voor op de 21e eeuw? Voormalig onderminister van Elektriciteit Dr. Abdulrahman Al Zamil blijkt een verrassende visie te hebben op zonne-energie en olieverbruik.

 

Cleantech: de schone toekomst

Wat als we zouden kunnen leven in een schone wereld; een wereld waar energie schoon wordt opgewekt, water niet meer vervuild wordt, transport schoon is en producten recyclebaar worden geproduceerd.

 

In de patatbak van de dokter (Audio)

De arts Jan Nikkels reist door Nederland in zijn Volkswagenbus die rijdt op koolzaadolie. Programmamaker Johan Dibbets is ingestapt en samen trekken ze twee dagen door het land, op zoek naar de mogelijkheden van een zogeheten Biobased Economy.

 

Vlas is een blij gewas (Audio)

Negen jaar geleden studeerde Christien Meindertsma (1980) af aan de Design Academy in Eindhoven. Sindsdien ontving ze vele prijzen voor haar werk. Er loopt nu een grote overzichtstentoonstelling van haar werk in het Textielmuseum in Tilburg en er is een tentoonstelling over vlas in Middelburg. Waarom vlas? “Vlas is een blij gewas”, zegt Meindertsma. “Het verbouwen van vlas is veel minder belastend voor het milieu dan het verbouwen van katoen en je kan het lokaal doen.”

Bron: Hollanddoc

Terug
GERELATEERD NIEUWS

In Colombia vind je een vruchtbare bodem voor een Biobased Economy. Met de overvloedige reststromen ...

In het boek ‘Sustainable Energy – without the hot air" van David J.C. MacKay (gratis te downl...

De overheid heeft het CBS gevraagd de vergroening van de Nederlandse economie te monitoren om het be...