Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

Reststromen vallen op hun beurt ook weer in drie groepen te verdelen, te weten primaire, secundaire en tertiare residuen.

  • De primaire restromen zijn bijvoorbeeld delen van planten die na de oogst op het land blijven liggen, zoals aardappelstengels en koolblad. Maar ook bermgras, snoeiafval en houtafval behoren tot deze categorie.
  • Secundaire reststromen  zijn alle vormen van biomassa die tijdens het productieproces overblijven. Een goed voorbeeld van een secundair residue is bietenpulp, wat als biomassa overblijft bij het produceren van suiker uit suikerbieten.
  • Tot slot zijn tertiare reststromen dan de vorm van biomassa die we nu vaak zouden omschrijven als afval. Naast groente-, fruit- en tuinafval behoren dierlijke vetten ook tot deze categorie. Verschillende bedrijven zijn momenteel ook bezig met het omzetten van deze residuen in bijvoorbeeld brandstoffen of biogas. In het thema over de verschillende technieken om deze reststromen te bewerken, worden deze processen verder uitgelegd.

Links

Terug
GERELATEERD NIEUWS

Biomassa wordt steeds belangrijker als grondstof voor de productie van elektriciteit, warmte, materi...

Certificaten die op basis van NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa producer...

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de productie va...


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function organisations_get_themes_by_name() in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php:16 Stack trace: #0 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/page.php(119): include() #1 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/users/bio...') #2 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/users/bio...') #3 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/index.php(17): require('/home/users/bio...') #4 {main} thrown in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php on line 16